MENY menu

Finansiering genom samarbete

Ekologiska Lantbrukarna och LRF har under några år drivit ett samarbetsprojekt för att underlätta lantbrukares samverkan. Den 18 april höll vi seminarium med syfte att presentera den kunskap som projektet genererat (se http://ekolantbruk.se/b2b) och blicka framåt.

En av föreläsarna på dagen var Björn Berggren, Kungliga Tekniska Högskolan, som på ett engagerande sätt pratade om samverkan kring finansiering och de alternativ som finns till banken. Björn är själv entreprenör och gav nya synvinklar på lantbruksföretagande och belyste olika möjligheter på hur man kan tänka "utanför boxen".

Mest populär på dagen var nog ändå Håkan Samuelsson, Vadsbo Mjölk. Han berättade levande och engagerat om hur Vadsbo blev verklighet genom samverkan.

- Det var härligt att olika kompetenser möttes - historiker, ekonomer, bönder, agronomer, tekniker, kommunikatörer och beteendevetare. Alla kände att samverkan är ett bra sätt för gröna sektorn att tjäna mer och jobba mindre, säger Eva Hagström Öberg, Ekologiska Lantbrukarna.

Dagen bjöd på bra tips; ett var att inte bara fokusera på kostnadssidan vad gäller samverkan utan också på intänktsidan tex samverkan i distribution, försäljning varumärkesbygge mm och att hämta kompetens från andra sfärer än den agrara.

Här kan du se några av presentationerna från seminariet

Bli medlem i Ekologiska Lantbrukarna


"Ekologiska Lantbrukarna påverkar politiken så att vi ekobönder kan få bättre ekonomi på gårdsnivå, därför är jag medlem."

Bengt Edsgård KRAV-grisbonde

KONTAKTA OSS

Ekologiska Lantbrukarnas kansli
nås på telefon 010-750 08 55 eller
via mail kansliet@ekolantbruk.se

TELEFONTIDER

Måndag: stängt
Tisdag: 8-12
Onsdag: 8-12
Torsdag: 8-12
Fredag: stängt

POSTADRESS

Ekologiska Lantbrukarna
C/o KRAV Ekonomisk förening
Box 1037
751 40 Uppsala

OBS ej paket!
Kontakta kansliet för
mer information.