MENY menu

EU Organic Day 23 september

Imorgon, fredag den 23 september är det EU Organic Day, som anordnas bland annat av EU-kommissionen och IFOAM Organics Europe, där hela EU deltar i en gemensam rörelse för ökad konsumtion och produktion av ekologiska livsmedel.

I mars 2021 antog EU-kommissionen ett förslag om den ekologiska produktionen ska öka så måste efterfrågan från konsumenterna öka. Efterfrågan ska enligt förslaget ökas genom att kunskapen om ekologisk produktion och dess mervärden måste öka genom mer samhällsnärvaro.

En av åtgärderna som ska öka samhällsnärvaron och därmed förståelsen för det ekologiska lantbruket är att man årligen ska dela ut utmärkelser som uppmärksammar skicklighet och hantverk inom värdekedjan för ekologiska livsmedel.
Nu på fredag den 23 september är det dags för årets upplaga av EU Organic Awards tillsammans med andra arrangemang och händelser under dagen, som direktsänds ifrån Bryssel.

Livssändningen av EU Organic Awards startar kl. 10.00 och du kan enkelt ansluta dig till evenemanget via denna länken: https://webcast.ec.europa.eu/eu-organic-day-eu-organic-awards-ceremony-2022-09-23.

Du har väl heller inte missat att flera länsstyrelser runt om i hela landet anordnar evenemang den 23 september? Kika in på lansstyrelsen.se/ följt av namnet på din region för att se hur EU Organic Day kommer uppmärksammas i din region.

Bli medlem i Ekologiska Lantbrukarna


"Ekologiska Lantbrukarna påverkar politiken så att vi ekobönder kan få bättre ekonomi på gårdsnivå, därför är jag medlem."

Bengt Edsgård KRAV-grisbonde

KONTAKTA OSS

Ekologiska Lantbrukarnas kansli
nås på telefon 010-750 08 55 eller
via mail kansliet@ekolantbruk.se

TELEFONTIDER

Måndag: stängt
Tisdag: 8-12
Onsdag: 8-12
Torsdag: 8-12
Fredag: stängt

POSTADRESS

Ekologiska Lantbrukarna/LRF
Warfvinges väg 38
112 51 STOCKHOLM