MENY menu

Ekologiska Lantbrukarnas Årsstämma 9-10 mars 2012

I år har Jönköpings län den stora äran att arrangera riksstämman för Ekologiska Lantbrukarna. Platsen är Tranås – en kommun med ovanligt hög andel ekologiskt odlad mark.

Föreningen Ekologiska Lantbrukarna vill att det ekologiska lantbruket ska vara en del av lösningen vid denna omställning, med ett ännu mer energieffektivt lantbruk som är oberoende av fossil energi. Dessa frågor, bland många andra, kommer att diskuteras på Ekologiska Lantbrukarnas riksstämma som i år går av stapeln i Tranås den 8-10 mars.

• Torsdag den 8 mars inleds aktiviteterna vid riksstämman med en spännande studieresa där vi gör besök och hämtar inspiration från fem driftiga lantbrukare i länet, bland annat Helena Jonsson och Göran Johansson i Galtås som bedriver avel av köttrasen hereford.

• Fredag 9 mars ser vi fram emot en fullspäckad temadag "Klimatsmart ger klirr i kassan - från globen till gården". Där deltar flera riksdagsledamöter, LRF-ordförande Helena Jonsson samt Malin Olofsson som skrivit boken ”Matens pris”. Se programmet för temadagen här
Temadagen avslutas med en trevlig festmiddag där utmärkelsen Årets Ekolantbrukare delas ut.

• Lördag den 10 mars håller Ekologiska Lantbrukarna stämma.

Mer information

Bli medlem i Ekologiska Lantbrukarna


"Ekologiska Lantbrukarna påverkar politiken så att vi ekobönder kan få bättre ekonomi på gårdsnivå, därför är jag medlem."

Bengt Edsgård KRAV-grisbonde

KONTAKTA OSS

Ekologiska Lantbrukarnas kansli
nås på telefon 010-750 08 55 eller
via mail kansliet@ekolantbruk.se

TELEFONTIDER

Måndag: stängt
Tisdag: 8-12
Onsdag: 8-12
Torsdag: 8-12
Fredag: stängt

POSTADRESS

Ekologiska Lantbrukarna
C/o KRAV Ekonomisk förening
Box 1037
751 40 Uppsala

OBS ej paket!
Kontakta kansliet för
mer information.