menu

Var med och utveckla marknaden för svenska ekobönder!

Bli marknadsutvecklare hos oss - och var med och driv utvecklingen av svenskt ekologiskt lantbruk. Ekologiska Lantbrukarna är en medlemsorganisation verksam över hela landet och på vårt rikskansli jobbar vi för att våra medlemmar ska ha de bästa villkoren att utveckla hållbara och lönsamma företag.

I vårt team kommer du i huvudsak att ansvara för föreningens marknadsutvecklande arbete, som innefattar allt från koordinering och kommunikation av föreningens löpande analyser om marknad och prisutveckling för ekobonden till att samla och engagera branschvisa grupper av ekobönder och föra dialog med resten av livsmedelskedjan och våra närmaste samarbetspartners.

Hos oss är du mitt i hetluften och samtidigt stadigt förankrad i myllan. Du jobbar nära med kommunikationsstrateg, verksamhetsledare och sakkunniga konsulter och kommer att vara en viktig del av föreningens strategiska utveckling. Vi är en liten organisation som har höga ambitioner, korta beslutsvägar och ett växande medlemsantal.

Vem vi söker
Vi söker dig som har god kunskap om och förståelse för lantbruksföretagande, gillar att arbeta i medlemsstyrda organisationer och har minst ett par års erfarenhet av att arbeta självständigt med frågor rörande marknad och försäljning, gärna i kooperativa företag inom lantbruk och livsmedel. Du bör gilla att använda solida fakta och ekonomiska analyser som grund för utvecklingssatsningar, nya affärsidéer och samarbeten. Ett måste är också att du är social och orädd inför att knyta nya kontakter och samarbeten med olika typer av aktörer i branschen. Kunskaper och erfarenheter av ekologiskt lantbruk, eget företagande samt strategiskt nätverksarbete är starkt meriterande. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Tjänsten är på deltid 80 % med möjlighet till heltid efter ök i takt med att verksamheten växer. Tillträde så snart som möjligt/efter överenskommelse. Tjänsten är tillsvidare, provanställning tillämpas. Vi har kontorsplatser i Gröna näringslivets hus i Stockholm, nära många andra branschorganisationer och företag. Föreningen finns i hela landet och du bör ha god vana av att arbeta med olika digitala verktyg för möten och planering. Resor till andra platser i Sverige sker också regelbundet. I arbetet hos oss har du också stor frihet att självständigt lägga upp arbetet, inklusive goda möjligheter till distansbaserat arbete i dialog med verksamhetsledare.

Intervjuer och urval sker löpande så skicka din ansökan så snart som möjligt, dock senast 26 maj.

Ansök genom att mejla CV och personligt brev till sofia.sollen-norrlin (@) ekolantbruk.se

Bli medlem i Ekologiska Lantbrukarna


"Ekologiska Lantbrukarna påverkar politiken så att vi ekobönder kan få bättre ekonomi på gårdsnivå, därför är jag medlem."

Bengt Edsgård KRAV-grisbonde

KONTAKTA OSS

Ekologiska Lantbrukarnas kansli
nås på telefon 010-750 08 55 eller
via mail kansliet@ekolantbruk.se

TELEFONTIDER

Måndag: stängt
Tisdag: 8-12
Onsdag: 8-12
Torsdag: 8-12
Fredag: stängt

POSTADRESS

Ekologiska Lantbrukarna
Warfvinges väg 38
112 51 STOCKHOLM

Ekologiska Lantbrukarna grundades 1985 av lantbrukare, för lantbrukare. Vi arbetar för att politik, regler och marknad ska vara utformade så att svenska ekobönder ges de bästa möjligheterna att utveckla lönsamma och hållbara företag. Läs mer om vår organisation här!