MENY menu

Ekologiska Lantbrukarna bildar utvecklingsfond

Vill du ge bort en gåva som har stor betydelse för hälsa, miljö och djurvälfärd? Istället för rosor och choklad, tänk på Ekologiska Lantbrukarna vid nästa högtidsdag. Vi har bildat en utvecklingsfond som gör skillnad – både idag och imorgon.

Ekologiska Lantbrukarna är vad vi heter: en intresseorganisation för ekologiska lantbrukare. De som är engagerade i föreningen är själva lantbruksföretagare med ekologisk produktion, inklusive hela styrelsen. Vi är ett nätverk med medlemmar från hela landet och med 21 distrikt från norr till söder.

Vår främsta uppgift är att driva våra, de ekologiska böndernas, intressen. Det gör vi bland annat genom att uppvakta politiker, delta i regelremisser, stimulera den ekologiska marknaden och genom att kommunicera ekologiska mervärden till omvärld och konsumenter. Inom flera områden har vi internationella samarbeten.

Vad vi gör:

Marknads- och företagsutveckling: Vi arbetar för att på olika sätt stärka konkurrenskraften för ekologiska livsmedel. Vi verkar försäljningsdrivande genom att ha en expertroll och förmedla marknadsfakta och mervärdeskommunikation
Jordbrukspolitik: Vi är den tydligaste ekologiska rösten i jordbrukspolitiska sammanhang. Vi arbetar för att nå framgång med långsiktiga mål och villkor för ekologisk produktion.
Regelverk: Vi har störst kompetens på ekologiska regelverk bland lantbruksorganisationer. Exempelvis är vi med och svarar aktivt på remisser på regler och lagstiftning som styr villkoren för ekologiska producenter.
Hållbar utveckling: vi arbetar för en hög produktion grundad på kretslopp med förnybar energi, djurvälfärd, biologisk- och odlad mångfald. Självklart använder vi inga kemiska bekämpningsmedel, konstgödsel eller GMO. Den ekologiska grunden vilar även på en vision om rättvisa, med socialt- och kulturellt ansvar.
Ekologiska mervärden: Ekologiska Lantbrukarna deltar i så stor mån som möjligt i seminarier och debatter för att föra fram de ekologiska mervärdena till omvärld och konsumenter.

Vill du bidra till detta viktiga arbete?
Ge oss ditt stöd genom att sätta in valfritt belopp till vår utvecklingsfond på bankgiro nr 435-3298

Ekologiska Lantbrukarna - Framtidens bönder, livskraftiga lantbruk och en frisk natur

Bli medlem i Ekologiska Lantbrukarna


"Ekologiska Lantbrukarna påverkar politiken så att vi ekobönder kan få bättre ekonomi på gårdsnivå, därför är jag medlem."

Bengt Edsgård KRAV-grisbonde

KONTAKTA OSS

Ekologiska Lantbrukarnas kansli
nås på telefon 010-750 08 55 eller
via mail kansliet@ekolantbruk.se

TELEFONTIDER

Måndag: stängt
Tisdag: 8-12
Onsdag: 8-12
Torsdag: 8-12
Fredag: stängt

POSTADRESS

Ekologiska Lantbrukarna
C/o KRAV Ekonomisk förening
Box 1037
751 40 Uppsala

OBS ej paket!
Kontakta kansliet för
mer information.