MENY menu

Ekobrist på spannmål höjer priset

Flera ekologiska spannmålsgrödor noterar stigande prisnivåer, detta medan den konventionella spannmålsmarknaden sviktar. För den som har ekologist kvarnvete kvar att sälja kan det vara intressant att notera att i skrivande stund har prisnivåer runt 3,14kr har rapporterats. Det rapporterar Ekoweb i sitt senaste nyhetsbrev.

Generellt råder brist på kvarnvete i Sverige. Det finns även aktörer på marknaden som letar efter grynhavre och som inte fått sitt behov täckt.

På grund av den ökande svenska tillverkningen av ekologist öl har maltkorn för tillfället den kraftigaste tillväxten av alla ekogrödor i procent och det är fortsatt brist. Den marknadsledande aktören på ekologisk spannmål i Sverige, Lantmännen Lantbruk, anger maltkorn till sina odlare som en av de intressantaste grödorna till årets vårsådd, där man räknar med en stor efterfrågan och bra priser under ett längre tag framöver. Grynhavre och vårvete anges också som mycket intressanta ur odlingsperspektiv.

Nyheten är hämtad från Ekoweb.nu

Bli medlem i Ekologiska Lantbrukarna


"Ekologiska Lantbrukarna påverkar politiken så att vi ekobönder kan få bättre ekonomi på gårdsnivå, därför är jag medlem."

Bengt Edsgård KRAV-grisbonde

KONTAKTA OSS

Ekologiska Lantbrukarnas kansli
nås på telefon 010-750 08 55 eller
via mail kansliet@ekolantbruk.se

TELEFONTIDER

Måndag: stängt
Tisdag: 8-12
Onsdag: 8-12
Torsdag: 8-12
Fredag: stängt

POSTADRESS

Ekologiska Lantbrukarna
C/o KRAV Ekonomisk förening
Box 1037
751 40 Uppsala

OBS ej paket!
Kontakta kansliet för
mer information.