MENY menu

Ekoböndernas Ekobonde 2019: Carl Jonsson!

Carl Jonsson, Toftens lantbruk utanför Falkenberg i Halland, har prisats som Ekoböndernas ekobonde 2019. Han fick utmärkelsen under Ekodagarnas stora festmiddag på Gimo Herrgård nordost om Uppsala.

I en tid med ofta hårda tongångar i det offentliga samtalet har Ekologiska Lantbrukarnas medlemmar i år nominerat och röstat på kollegor som genom sin verksamhet som ekobonde sprider glädje och inspiration lantbrukare emellan. Sammanlagt 16 ekologiska lantbrukare nominerades och tre av dessa valdes ut som finalister. Efter det fick medlemmar i Ekologiska Lantbrukarna rösta på sin favorit bland finalisterna via ett slutet webbformulär. Så här löd beskrivningen i motiveringen av Carl Jonsson:

Carl Jonsson har under lång tid varit en förgrundsfigur för ekologisk produktion i Sverige. Han har under flera decennier inspirerat andra genom sina djupa kunskaper om ekologisk odling. På senare tid har Carl Jonsson varit en av de flitigaste ekobönderna i sociala medier. Förutom att förmedla odlingsråd är han där en skarp och saklig försvarare av ekologisk produktion. Han håller god ton och har ett högt förtroende bland såväl ekologiska som konventionella lantbrukare.

– Det här är stort, riktigt kul att bli utsedd av kollegor så här. Det är så häftigt så jag får tårar i ögonen, säger en märkbart rörd Carl Jonsson på onsdagskvällen

Läs hela pressreleasen här: https://www.mynewsdesk.com/se/pressreleases/carl-jonsson-utsedd-till-ekoboendernas-ekobonde-2019-2844418

Bli medlem i Ekologiska Lantbrukarna


"Ekologiska Lantbrukarna påverkar politiken så att vi ekobönder kan få bättre ekonomi på gårdsnivå, därför är jag medlem."

Bengt Edsgård KRAV-grisbonde

KONTAKTA OSS

Ekologiska Lantbrukarnas kansli
nås på telefon 010-750 08 55 eller
via mail kansliet@ekolantbruk.se

TELEFONTIDER

Måndag: stängt
Tisdag: 8-12
Onsdag: 8-12
Torsdag: 8-12
Fredag: stängt

POSTADRESS

Ekologiska Lantbrukarna
C/o KRAV Ekonomisk förening
Box 1037
751 40 Uppsala

OBS ej paket!
Kontakta kansliet för
mer information.