MENY menu

Ekobonde från Habo förselås som ny ledamot i LRFs riksförbundsstyrelse

Marcus Söderlind från Långhult, Habo i Jönköpings län, föreslås ta plats som ledamot i LRFs förbundsstyrelse.

- Marcus är en energisk entreprenör och en bra representant för framtidens företagare inom de gröna näringarna. Och han har gedigen kunskap och erfarenhet inom grönsaks- och trädgårdsodling, säger Stig-Erik Carlsson, valberedningens ordförande.

Marcus Söderlind är utbildad trädgårdsingenjör och driver ett företag tillsammans med sin sambo Emma. Han har tidigare arbetat som gymnasielärare på naturbruksgymnasium, som företagsutvecklare på LRF och även på länsstyrelsen i Skåne. Marcus är 37 år gammal och kommer från Växjö och bor idag med Emma på en gården i Långhult utanför Habo i Jönköpings län. Här odlas grönsaker på friland samt tomater i ett unikt biogasuppvärmt växthus.

- Förutom sitt stora trädgårdskunnande är Marcus är väl insatt i regelverk kring vatten och miljöfrågor och har stor kunskap om biogas. Sammantaget är jag övertygad om att hans erfarenheter och hans kunnande kommer att vara värdefullt för LRFs medlemmar, säger Stig-Erik Carlsson.

Det formella beslutet om valberedningens förslag fattas på LRFs förbundsstämma den 28-29 maj. Valet är ett fyllnadsval, med anledning av att Nina Pettersson slutar som förbundsstyrelseledamot.

Ekologiska Lantbrukarna har tidigare skrivit om Marcus biogassamarbete med grannen Dan i Ekologiskt Lantbruk

Bli medlem i Ekologiska Lantbrukarna


"Ekologiska Lantbrukarna påverkar politiken så att vi ekobönder kan få bättre ekonomi på gårdsnivå, därför är jag medlem."

Bengt Edsgård KRAV-grisbonde

KONTAKTA OSS

Ekologiska Lantbrukarnas kansli
nås på telefon 010-750 08 55 eller
via mail kansliet@ekolantbruk.se

TELEFONTIDER

Måndag: stängt
Tisdag: 8-12
Onsdag: 8-12
Torsdag: 8-12
Fredag: stängt

POSTADRESS

Ekologiska Lantbrukarna
C/o KRAV Ekonomisk förening
Box 1037
751 40 Uppsala

OBS ej paket!
Kontakta kansliet för
mer information.