MENY menu

Eko 3.0 på mångas agendor

Det är inte bara Ekologiska Lantbrukarnas höstkonferens som handlar om framtiden för ekologisk produktion. Frågan om hur utvecklingen ska se ut står på hela världens agenda.

Representanter för ett 20-tal länder i olika världsdelar möttes i Sydkorea i september vid ett internationellt symposium arrangerat av organisationen ISOFAR (International Society of Organic Agriculture Research), där huvudtemat handlade om hur ekologiskt lantbruk ska utvecklas genom forskning och innovation. Vilken forskning och utveckling krävs för att det ekologiska lantbruket bättre ska bidra till de stora utmaningar livsmedelssystemen står inför globalt?

Forskarna som deltog i symposiet var eniga om att det ekologiska lantbruket i större utsträckning än idag behöver ta sig an de globala utmaningarna i form av livsmedelsförsörjning och -säkerhet, folkhälsa, klimatförändringen, och andra miljöfrågor såsom att skydda biodiversiteten. Trots stor uppmärksamhet är ekologisk produktion och konsumtion globalt sett fortfarande en nisch som omfattar knappt en procent av jordbruksmarken. Det bör dock tilläggas att det är den mark som är registrerad som ekologisk enligt olika certifieringar, och att en större andel brukas i enlighet med liknande ekologiska principer men står utanför certifieringssystemen.

Nyheten är hämtad från EPOK SLU - läs hela artikeln här

Bli medlem i Ekologiska Lantbrukarna


"Ekologiska Lantbrukarna påverkar politiken så att vi ekobönder kan få bättre ekonomi på gårdsnivå, därför är jag medlem."

Bengt Edsgård KRAV-grisbonde

KONTAKTA OSS

Ekologiska Lantbrukarnas kansli
nås på telefon 010-750 08 55 eller
via mail kansliet@ekolantbruk.se

TELEFONTIDER

Måndag: stängt
Tisdag: 8-12
Onsdag: 8-12
Torsdag: 8-12
Fredag: stängt

POSTADRESS

Ekologiska Lantbrukarna
C/o KRAV Ekonomisk förening
Box 1037
751 40 Uppsala

OBS ej paket!
Kontakta kansliet för
mer information.