MENY menu

Delta på EKO-gröt SM med Sebastien Boudet

Vill du vara med på EKO-gröt SM 13/11 tillsammans med Sebastién Boudet? Eller mer allmänt bidra till utveckling av marknaden för ekologisk spannmål?

Den 11-13 november går ""EKO-gröt SM"" av stapeln på den stora matmässan Stockholm food and wine festival. Tävlingen arrangeras av bagaren Sebastién Boudet och Ekologiska Lantbrukarna är med och finansierar evenenemaget. Med detta arrangemang vill vi bidra till att hitta nya försäljningskanaler och användnignsområden för den ekologiska spannmålen, framförallt med fokus på kvalité, smak och hälsa. Det är första gången som tävlingen sker och vi ser det som ett avstamp i en pilotsatsning på spannmål för att öka försäljningen. SLUs projekt om kulturspannmål är också med och finansierar evenemanget, därför kommer det vara extra fokus på kulturspannmål.

Vi söker nu några spannmålsodlare som vill vara med på evenemanget och stå i en monter på mässan för att prata ekologisk spannmålsodling med konsumenter!

UPPLÄGG
- Digitalt möte för att höra mer om EKO-gröt SM och fortsatt arbete med pilotprojekt om spannmål torsdag 13 oktober 11.00
- Delta på mässan söndag 13 november 10-17 (hela eller delar av dagen). Vi bestämmer upplägget tillsammans, men kanske vill du ta med dig lite av eget spannmål och prata kring det? Eller koka gröt tillsammans med en kock? Vi bistår med ""ekobonde-profilkläder"" och du får självklart ersättning för dina timmar á 600 kr timmen (föreningen står även för resekostnader).

Om du är intresserad av att på något sätt bidra till pilotsatsningen på spannmål, men inte har möjlighet att delta på mässan, så får du ändå gärna delta i uppstartsmötet för att höra mer om satsningen/bidra med dina åsikter.

Anmäl ditt deltagande eller intresse till Ida Lind på ida.lind@ekolantbruk.se eller 072-30 98 395

Detta projekt finansieras med medel av Jordbruksverket inom ramen för den svenska livsmedelsstrategin.

Bli medlem i Ekologiska Lantbrukarna


"Ekologiska Lantbrukarna påverkar politiken så att vi ekobönder kan få bättre ekonomi på gårdsnivå, därför är jag medlem."

Bengt Edsgård KRAV-grisbonde

KONTAKTA OSS

Ekologiska Lantbrukarnas kansli
nås på telefon 010-750 08 55 eller
via mail kansliet@ekolantbruk.se

TELEFONTIDER

Måndag: stängt
Tisdag: 8-12
Onsdag: 8-12
Torsdag: 8-12
Fredag: stängt

POSTADRESS

Ekologiska Lantbrukarna/LRF
Warfvinges väg 38
112 51 STOCKHOLM