MENY menu

Delta i diskussionerna och berätta om varför du är ekobonde

Föreningen Ekologiska Lantbrukarna jobbar mycket med att lyfta mervärden kring eko och väcka opinion i olika frågor och sammanhang. Alla kan vi alla hjälpa till att lyfta de här viktiga frågorna, förslagsvis genom att:

- Delta i diskussioner, där de dyker upp vid möten, insändare i tidningar och på andra sätt

- Den bästa tiden är nu: det är nu som djuren släpps på bete och syns, det är nu snart sprutekipagen börjar rulla hos vissa medan det hos andra görs andra åtgärder (utan kem). Och några bara njuta av en stilla försommarkväll!

- Det är nu som det är tydligast hur det svenska ekologiska lantbruket bidrar till att uppnå det nationella miljökvalitetsmålet "Giftfri miljö". De två viktigaste delarna där är Frånvaron av kemiska bekämpningsmedel och Betande djur

Därför blir det tydligast nu att prata om att det går utmärkt att kombinera matproduktion och biologisk mångfald: i ekologiskt lantbruk är det både och - inte antingen eller!

För er som vill läsa på om olika argument för ekologisk produktion så använder vi oss mycket av Jordbruksverkets rapport: "Behov av mål och åtgärder för ekologisk produktion i landsbygdsprogrammet". Det är det mest positiva från Jordbruksverket om eko på mycket länge. Det är en stor styrka att kunna hänvisa till en aktuell rapport från en myndighet. Rapporten går att ladda hem här

Bli medlem i Ekologiska Lantbrukarna


"Ekologiska Lantbrukarna påverkar politiken så att vi ekobönder kan få bättre ekonomi på gårdsnivå, därför är jag medlem."

Bengt Edsgård KRAV-grisbonde

KONTAKTA OSS

Ekologiska Lantbrukarnas kansli
nås på telefon 010-750 08 55 eller
via mail kansliet@ekolantbruk.se

TELEFONTIDER

Måndag: stängt
Tisdag: 8-12
Onsdag: 8-12
Torsdag: 8-12
Fredag: stängt

POSTADRESS

Ekologiska Lantbrukarna
C/o KRAV Ekonomisk förening
Box 1037
751 40 Uppsala

OBS ej paket!
Kontakta kansliet för
mer information.