MENY menu

Citygross i ekogrissamarbete

Slakten av ekologiska grisar från svenska gårdar har knappt ökat alls de senaste sex-sju åren. Detta trots att efterfrågan hos konsumenterna hela tiden ökar.

Butikskedjan City Gross, som ägs av Bergendahls, ser ett ökat behov av att köpa in större volymer ekologiskt fläskkött, och har därför inlett ett samarbete med en svenska uppfödare för att på så sätt trygga den framtida tillgången på ekogris. Enligt City Gross hänger initiativet ihop med att kedjan växer och att fler butiker tillkommer varje år.

— Genom att knyta upp ett antal uppfödare tryggar vi tillgången på svenskt ekologiskt griskött när vi växer och intresset för ekologisk ökar, samtidigt som uppfödarna får mer betalt för varje gris, säger Tobias Härle, ansvarig för kött på City Gross, i ett pressmeddelande.

Enligt City Gross, som endast säljer svenskt kött, ska det ekologiska grisköttet erbjudas färskt som styckdetaljer och färs samtidigt som de delar av djuret som inte säljs som finstyckade används till ekologiska charkvaror under kedjans egna varumärken.

Bli medlem i Ekologiska Lantbrukarna


"Ekologiska Lantbrukarna påverkar politiken så att vi ekobönder kan få bättre ekonomi på gårdsnivå, därför är jag medlem."

Bengt Edsgård KRAV-grisbonde

KONTAKTA OSS

Ekologiska Lantbrukarnas kansli
nås på telefon 010-750 08 55 eller
via mail kansliet@ekolantbruk.se

TELEFONTIDER

Måndag: stängt
Tisdag: 8-12
Onsdag: 8-12
Torsdag: 8-12
Fredag: stängt

POSTADRESS

Ekologiska Lantbrukarna
C/o KRAV Ekonomisk förening
Box 1037
751 40 Uppsala

OBS ej paket!
Kontakta kansliet för
mer information.