MENY menu

Avslutat för landsbygdsprogram 2007-2014

Den övervakningskommitté som arbetat under föregående landsbygdsprogram samlades i veckan som gick för sista gången och en nästan färdig redovisning av programmet diskuterades.

Landsbygdsprogram är omfattande med många åtgärder, stora budgetar och omfattande administration, det är väl känt. Vid övervakningskommitténs möten redovisar de involverade myndigheterna hur arbetet går och vad som fungerar bra eller dåligt.

Stefan Renlund, chef för enheten "Forskning, innovation och näringsutveckling" på Näringsdepartementet betonade hur nöjda man är på departementet med att pengarna i landsbygdsprogrammet utnyttjats till 99,75 procent.

För ekologisk produktions del innebar resultatet att målet med omlagd areal var långt ifrån uppnått. Målet var satt till 610 000 hektar och den totala arealen i landet förra året var 502 200 hektar. Det var nästan exakt samma areal som under 2013.

Nyheten kommer från nyhetsbrevet "Hänt i veckan" som skrivs av Maria Dirke och går ut till alla medlemmar varje fredag.

Bli medlem i Ekologiska Lantbrukarna


"Ekologiska Lantbrukarna påverkar politiken så att vi ekobönder kan få bättre ekonomi på gårdsnivå, därför är jag medlem."

Bengt Edsgård KRAV-grisbonde

KONTAKTA OSS

Ekologiska Lantbrukarnas kansli
nås på telefon 010-750 08 55 eller
via mail kansliet@ekolantbruk.se

TELEFONTIDER

Måndag: stängt
Tisdag: 8-12
Onsdag: 8-12
Torsdag: 8-12
Fredag: stängt

POSTADRESS

Ekologiska Lantbrukarna
C/o KRAV Ekonomisk förening
Box 1037
751 40 Uppsala

OBS ej paket!
Kontakta kansliet för
mer information.