MENY menu

Årets Ekologiska Lantbrukare 2012

Den 9 mars, under festmiddagen i samband med Ekologiska Lantbrukarnas stämma i Tranås, korades Årets Ekologiska lantbrukare - lantbrukarparet Catarina och Sven-Arne Bengtsson från Folkareds Kvarn i Långås.

Motiveringen löd:
”Ett modernt, välskött och högavkastande familjejordbruk som sticker ut! Genom att alltid ligga steget före ger ni både växter och djur förutsättningar till hög produktion, på ett uthålligt och klimatsmart sätt. Även ert engagemang i föreningslivet sprider framtidstro”

Folkareds Kvarn är har 70 högavkastande och friska mjölkkor. Förebyggande djurhälsovård är ledord och genomsyrar de dagliga rutinerna. En viktig del i företaget är även biodlingen med 50 bisamhällen, som bidrar till både pollinering och honungsförsäljning. Honungen konsumentpackas på gården och säljs lokalt i Halland.

Sven-Arne Bengtsson, som varit medlem i Ekologiska Lantbrukarna sedan år 2000, var på plats under stämman i Tranås.

”Ekologiska Lantbrukarna är en sammanhållande länk för oss som jobbar med ekologiskt. Det är ett forum för oss ekobönder att träffas på. Att bli uppmärksammad som Årets Ekologiska Lantbrukare är verkligen jätteroligt”

Grattis!

Bli medlem i Ekologiska Lantbrukarna


"Ekologiska Lantbrukarna påverkar politiken så att vi ekobönder kan få bättre ekonomi på gårdsnivå, därför är jag medlem."

Bengt Edsgård KRAV-grisbonde

KONTAKTA OSS

Ekologiska Lantbrukarnas kansli
nås på telefon 010-750 08 55 eller
via mail kansliet@ekolantbruk.se

TELEFONTIDER

Måndag: stängt
Tisdag: 8-12
Onsdag: 8-12
Torsdag: 8-12
Fredag: stängt

POSTADRESS

Ekologiska Lantbrukarna
C/o KRAV Ekonomisk förening
Box 1037
751 40 Uppsala

OBS ej paket!
Kontakta kansliet för
mer information.