MENY menu

Arbete med livsmedelsstrategi går vidare

Arbetet med att ta fram en nationell livsmedelsstrategi går vidare och på måndag den 18 maj träffar landsbygdsminister Sven-Erik Bucht den nationella dialoggruppen för första gången.

Regeringen vill se en bred förankring kring livsmedelsstrategin. För att det ska bli verklighet krävs samarbete mellan olika organisationer och branschföreträdare samt stat och forskning.

Många aktörer deltar
De regionala livsmedelsdialogerna är en del i processen, den nationella dialoggruppen är en annan.

"Jag är oerhört glad över det stora intresset för livsmedelsdialogerna som jag mött ute i landet. Nu ser jag fram emot att träffa den nationella dialoggruppen för ytterligare inspel och bra idéer om hur vi kan skapa en livsmedelsstrategi tillsammans", säger landsbygdsministern i en kommentar.

Dialoggruppen består av representanter från JTI, LRF, Världsnaturfonden, SLU, Svensk Dagligvaruhandel, Konsumentföreningen Stockholm, Livsmedelsföretagen, Visita, Naturskyddsföreningen, Branschrådet för lantbrukets rådgivningsföretag, Ekologiska lantbrukarna, Sveriges konsumenter och Hushållningssällskapens förbund.

Landsomfattande turné
Syftet med livsmedelsstrategin är att utveckla och stärka den svenska matproduktionen och skapa sysselsättning och tillväxt i hela landet. Strategin, som omfattar hela livsmedelskedjan, ska bidra till att öka den svenska produktionen av mat och även exporten. Startskottet för arbetet gick den 5 mars i år. Hittills har dialogmöten hållits i Karlstad, Borlänge, Umeå och Vreta kloster. Den 5 juni juni mellandar turnén i Vara för att fem dagar senare avslutas i Kristianstad. Målet är att presentera en livsmedelsstrategi våren 2016.

Nyheten är hämtad från ATL

Bli medlem i Ekologiska Lantbrukarna


"Ekologiska Lantbrukarna påverkar politiken så att vi ekobönder kan få bättre ekonomi på gårdsnivå, därför är jag medlem."

Bengt Edsgård KRAV-grisbonde

KONTAKTA OSS

Ekologiska Lantbrukarnas kansli
nås på telefon 010-750 08 55 eller
via mail kansliet@ekolantbruk.se

TELEFONTIDER

Måndag: stängt
Tisdag: 8-12
Onsdag: 8-12
Torsdag: 8-12
Fredag: stängt

POSTADRESS

Ekologiska Lantbrukarna
C/o KRAV Ekonomisk förening
Box 1037
751 40 Uppsala

OBS ej paket!
Kontakta kansliet för
mer information.