MENY menu

Är du också en egensinnig företagare?

Ska du starta företag? Eller utveckla det du redan håller på med? Släpp då föreställningen om att lantbruksföretagande handlar om ett visst sätt att göra saker och ting på. Eller att du bara har ett visst antal marknadskanaler att röra dig inom. I projektet ”Företagande över gränserna” lyfter vi fram exempel på företagare som gjort resan, från idé till verklighet, och vågat kliva utanför föreställningen om en given form för hur lantbruksföretag ska drivas och livsmedel säljas.

Vi har träffat människor som med sina innovativa tankar och orädda approach till företagande inspirerar. Vi hoppas att de ska få fler att våga tänka utanför boxen vad gäller både vem man ska samarbeta med och hur man ska sälja sina produkter.

När man ska starta något nytt eller utveckla sitt befintliga företag så är oftast en av de första frågorna: hur fixar jag pengar till det här? Därför har vi även ägnat en del av projektet åt alternativ finansiering. Det finns nämligen fler lösningar än att gå till banken och vi har plockat fram exempel på hur man kan gå till väga.

Vi har sammanställt inspirerande reportage som skildrar innovativa företagare och deras erfarenheter samt en guide till alternativ finansiering.

Klicka här för att läsa en blädderbar version på datorn
Klicka här för att ladda ner en version för utskrift

Bli medlem i Ekologiska Lantbrukarna


"Ekologiska Lantbrukarna påverkar politiken så att vi ekobönder kan få bättre ekonomi på gårdsnivå, därför är jag medlem."

Bengt Edsgård KRAV-grisbonde

KONTAKTA OSS

Ekologiska Lantbrukarnas kansli
nås på telefon 010-750 08 55 eller
via mail kansliet@ekolantbruk.se

TELEFONTIDER

Måndag: stängt
Tisdag: 8-12
Onsdag: 8-12
Torsdag: 8-12
Fredag: stängt

POSTADRESS

Ekologiska Lantbrukarna
C/o KRAV Ekonomisk förening
Box 1037
751 40 Uppsala

OBS ej paket!
Kontakta kansliet för
mer information.