X

Anita Falkenek blir ny vd för KRAV

19 december 2016
KRAV har utsett Anita Falkenek till ny vd med ambitionen att hon, tillsammans med all personal och hela sektorn, ska få den ekologiska produktionen och konsumtionen att öka ytterligare. Detta meddelar KRAV idag i ett pressmeddelande.

Anita Falkenek har tidigare arbetat många år inom ICA, bland annat som miljöchef. Hon har även arbetat på WWF med ansvar för dess globala samarbete med IKEA. Sedan fem år tillbaka är Anita Falkenek hållbarhetschef på Åhléns. Hon sitter i BSCIs (The Business Social Compliance Initiative) styrgrupp sedan 2011 och 2015 blev hon invald som styrelseledamot i Miljömärkning Sverige AB (Svanen).

Anita Falkenek har lång erfarenhet av att leda förändringsprocesser och stor genomförandeförmåga.Hon är en uppskattad och engagerad ledare och förstår värdet av delaktighet och samarbete för att nå framgång.

Anders Lunneryd, ordförande för Ekologiska Lantbrukarna och ledamot i KRAVs styrelse är positiv till valet av vd:

- Det jag särskilt gillar med Anita är, förutom hennes gedigna kunskaper och ledarförmåga, att hon har sina rötter i lantbruket och dessutom har ägnat sitt yrkesverksamma liv åt miljö och hållbarhetsfrågor. Anita är känd för att ha en inkluderande ledarstil och att vara en god lyssnare. Det tror jag kommer att fungera mycket bra med KRAVs engagerade personal. Vi som arbetar för och med Ekologiska Lantbrukarna ser fram emot ett mycket gott fortsatt samarbete med KRAV!

Fler nyheter