MENY menu

Från idé på stämma till verklighet i Almedalen

Vi var ett gäng ekologiska lantbrukare som begav oss till Almedalen. Störst representation fanns från öns egna ekobönder, men vissa reste hela vägen från Örebro och några med husbil och barn ända från från Skaraborg. Härligt var det att se dessa gröntröjor gå runt i Almedalen och på Visbys gator, delta på seminarium och mingel.

I Fornsalen på Gotlands Museum hade vi även en liten monter där vi stod och sålde grönsaker från Frans Brozén, jordgubbar från Niklas Ising och honung från Tajnungs Gård. Med oss stod även KRAV och HS Certifiering.

Att synas och höras i Almedalen gav blodad tand. Det var första gången som Ekologiska Lantbrukarna gjorde en gemensam aktivitet under politikerveckan. Idén till det hela väcktes av att Frans Brozén, medlem från Gotland, ställde sig upp på vår stämma i våras och uppmanade oss till att åka dit. Och så blev det! Tack alla ni som kom och deltog - fantastiskt bra jobbat!

Bli medlem i Ekologiska Lantbrukarna


"Ekologiska Lantbrukarna påverkar politiken så att vi ekobönder kan få bättre ekonomi på gårdsnivå, därför är jag medlem."

Bengt Edsgård KRAV-grisbonde

KONTAKTA OSS

Ekologiska Lantbrukarnas kansli
nås på telefon 010-750 08 55 eller
via mail kansliet@ekolantbruk.se

TELEFONTIDER

Måndag: stängt
Tisdag: 8-12
Onsdag: 8-12
Torsdag: 8-12
Fredag: stängt

POSTADRESS

Ekologiska Lantbrukarna
C/o KRAV Ekonomisk förening
Box 1037
751 40 Uppsala

OBS ej paket!
Kontakta kansliet för
mer information.