MENY menu

101 tips visar att det går att odla protein i hela landet

I boken "101 proteintips" får du tips och idéer från lantbrukare om strategier och/eller grödor som kan öka användningen av inhemskt proteinfoder och minska beroendet av import. Boken är ett samarbete mellan LRF, Ekologiska Lantbrukarna och Växa Sverige. Tipsen har samlats in från gårdar i hela Sverige under hösten 2012.

Syftet med boken är att förmedla bra idéer från bönder som ökar sin lönsamhet och får tryggare foderförsörjning genom en medveten satsning på en större andel eget eller lokalt protein. Tipsen visar att det går att odla proteingrödor i hela Sverige och producera mycket mer protein via vallen än vad som görs i dag.

Läs om bönder som tar en extra vallskörd, odlar åkerböna, ärtor, oljeväxter och lupin på olika vis och får djuren att växa eller mjölka bra på mycket grovfoder.

Hur kan en fönsterruta eller ett fält med raps egentligen öka avkastningen på åkerböna? Här kan du bläddra i boken, spara eller skriva ut den

Bli medlem i Ekologiska Lantbrukarna


"Ekologiska Lantbrukarna påverkar politiken så att vi ekobönder kan få bättre ekonomi på gårdsnivå, därför är jag medlem."

Bengt Edsgård KRAV-grisbonde

KONTAKTA OSS

Ekologiska Lantbrukarnas kansli
nås på telefon 010-750 08 55 eller
via mail kansliet@ekolantbruk.se

TELEFONTIDER

Måndag: stängt
Tisdag: 8-12
Onsdag: 8-12
Torsdag: 8-12
Fredag: stängt

POSTADRESS

Ekologiska Lantbrukarna
C/o KRAV Ekonomisk förening
Box 1037
751 40 Uppsala

OBS ej paket!
Kontakta kansliet för
mer information.