MENY menu

Sven Lunneryd

EKOLOGISKA KULTURSPANNMÅL - VILKEN HIT

Välkommen hem till oss! Sven Lunneryd heter jag och driver Lundens Gård i Trollhättan tillsammans med min familj.

Lundens Gård har varit i vår familjs ägo sedan 1942, och vi blev KRAV-certifierade år 1999. Här odlar vi kulturspannmål som dinkel, råg, vete, men även historiska grödor som enkorn, emmer och svedjeråg. Här finns dessutom raps, åkerbönor, gråärt och utsädes fröer av klöver, ängssvingel och timotej. Vi har även ekologiska, KRAV-certifierade äppelodlingar som drivs enligt principerna om agroforestry.

De gamla sädesslagen passar utmärkt i den ekologiska odlingen, genom sina djupa rötter och kraftfulla växtsätt konkurrerar de ut ogräs. Generellt ger de lägre skördar men däremot har kärnorna ett mer näringsrikt innehåll med vitaminer och mineraler som selen, järn och zink. Vi samarbetar med traktens andra ekologiska odlare och nätverket är stort vad det gäller kunskap och erfarenhet. På Lundens Gård tar vi emot ekologiskt spannmål för torkning och lagring. På gården finns virvelkvarn, stenkvarn och kross, vi tillverkar även alla flingor på gården. Flingorna kallpressas vilket gör att mer näringsämnen finns kvar. Alla påsar packas i vårt packeri på gården, så våra produkter är verkligen närproducerade! Vi har dessutom en fin gårdsbutik där vi säljer våra produkter.

"Det viktigaste med att odla ekologiskt är helhetsbilden - vi vill inte förgifta våra omgivningar."

Att baka på kultursorter ger ett smakrikt och fylligt bröd. Många av våra kunder upplever att kvalitén på vårt bröd och mjöl är bättre, så pass att både diabetiker och glutenkänsliga har kunnat äta våra produkter. Ekologiska kulturspannmål är helt enkelt bra för kroppen.

Det viktigaste med att odla ekologiskt är helhetsbilden - vi vill inte förgifta våra omgivningar. Jag är väldigt tacksam över att slippa hantera bekämpningsmedel. Allt kommer från jorden, och behandlar vi inte jorden som en levande varelse, kommer vi få betala för det framöver. Ekologisk odling bidrar till bättre jordhälsa, med bra bakterier och mikrober. Inte konstigt att våra kunder mår bättre av våra kulturspannmål!

Bli medlem i Ekologiska Lantbrukarna


"Ekologiska Lantbrukarna påverkar politiken så att vi ekobönder kan få bättre ekonomi på gårdsnivå, därför är jag medlem."

Bengt Edsgård KRAV-grisbonde

KONTAKTA OSS

Ekologiska Lantbrukarnas kansli
nås på telefon 010-750 08 55 eller
via mail kansliet@ekolantbruk.se

TELEFONTIDER

Måndag: stängt
Tisdag: 8-12
Onsdag: 8-12
Torsdag: 8-12
Fredag: stängt

POSTADRESS

Ekologiska Lantbrukarna
C/o KRAV Ekonomisk förening
Box 1037
751 40 Uppsala

OBS ej paket!
Kontakta kansliet för
mer information.