MENY menu

Gun Ragnarsson

VÅRA GRISAR FÅR VARA GRISAR

Välkommen till Ragnarssons! Jag heter Gun Ragnarsson och tillsammans med min man Martin driver vi ekologisk grisuppfödning i Tvååker i Halland.

Att jobba med ekologisk grisuppfödning är ett väldigt roligt jobb som kräver kunskap om djur och ekologi. Vi blev ekologiskt certifierade 2008, men har sedan starten 1990 alltid haft grisarnas hälsa i fokus. Tillsammans med forskare designade och byggde vi våra grisstall så att de är optimalt anpassade efter grisens naturliga beteende. Grisarna får böka och leka i naturliga gruppstorlekar, bor i luftiga stallar och kan gå ut när de vill. Grisarnas foder odlas på våra åkrar utan konstgödsel och kemiska bekämpningsmedel. Det gör att vi och grisarna har det väldigt bra tillsammans, och jag kan ta fram griskött att vara stolt över som våra kunder kan äta med gott samvete.

Jag har haft ett lantbruksintresse sedan barnsben och visste redan då att jag ville bli bonde. Tidigt förstod jag att ekologiskt var det enda sättet jag ville driva djuruppfödning på. Jag ville odla utan gifter för människans och naturens skull och ta fram friska djur som inte behöver mediciner. Så som många grisar lever idag, utan tillgång till utomhusvistelse, skapar inga lyckliga djur. Vill vi ha rent vatten, en rik biologisk mångfald och friska djur och bönder i framtiden, är ekologisk mat det enda alternativet.

"Vill vi ha rent vatten, en rik biologisk mångfald och friska djur och bönder i framtiden, är ekologisk mat det enda alternativet."

Scan köper in majoriteten av våra grisar som säljs under varumärket Scans Eko. Vi är enormt nöjda med den affärsrelationen. Eftersom vi vill ansvara för våra produkter personligen valde vi varumärket Ragnarssons. Vi värdesätter ärlighet, transparens och naturlighet högt, och är väldigt stolta över vår verksamhet!

Bli medlem i Ekologiska Lantbrukarna


"Ekologiska Lantbrukarna påverkar politiken så att vi ekobönder kan få bättre ekonomi på gårdsnivå, därför är jag medlem."

Bengt Edsgård KRAV-grisbonde

KONTAKTA OSS

Ekologiska Lantbrukarnas kansli
nås på telefon 010-750 08 55 eller
via mail kansliet@ekolantbruk.se

TELEFONTIDER

Måndag: stängt
Tisdag: 8-12
Onsdag: 8-12
Torsdag: 8-12
Fredag: stängt

POSTADRESS

Ekologiska Lantbrukarna
C/o KRAV Ekonomisk förening
Box 1037
751 40 Uppsala

OBS ej paket!
Kontakta kansliet för
mer information.