MENY menu

Logistik

På denna sida samlas lite praktisk information inför ditt deltagande på Ekodagarna 2023 i Örebro!

Måndag 6 mars
Check-in för dig som bokat boende från den 6 mars, öppnar från 15.00.

Tisdag 7 mars
08.30 är det uppsamling på Elite Stora Hotellet i Örebro för dig som anmält dig till studiebesöksdagen. För dig som ska åka med bussen från Marieberg Galleria (koordinater 59.216285, 15.135321, slå in dessa siffror i Google Maps eller Kartor för att se position), så bör du också vara på uppsamlingsplatsen 08.30. Minst en person från Örebro distriktsstyrelse kommer vara på plats och möta upp dig. Denna plats är intill en självbetjäningstvätt för bilar och återvinningscontainrar.

Om du tar dig till Örebro med bil på morgonen den 7 mars för att delta på studiebesöken så behöver du räkna med en god marginal så att du hinner komma fram i tid. Om du som deltagare kommer med bil från Katrineholms-hållet så sker just nu ett omfattande vägarbete när du kör in mot Örebro. Detta orsakar en del omdirigeringar i trafiken runt stan och eftersom det dessutom är en vardagsmorgon så kan det vara risk för köer och förseningar. Se därför till att planera din resa väl för att ha mycket god marginal till ankomst till Elite. Schemat under studiebesöksdagen är tajt och det finns tyvärr inte mycket rum för förseningar.

Vi kommer tillbaka till Elite vid 17.00-17.30-tiden och har därefter en timme till vila innan middagen serveras i matsalen på Elite Stora Hotellets receptionsplan.

Onsdag 8 mars
Temadagen är den mest späckade dagen under Ekodagarna som dessutom avslutas med festmiddag på Elite Stora Hotellet. Dagen drar igång vid 09.00 och avslutas cirka 17.00.
Samtliga föreläsningar, förutom branschspårsfördjupningarna, hålls i Stora Salen som ligger en våning upp från receptionen. Branschspårsfördjupningen sker i fyra separata lokaler, varav Stora Salen är en och där de andra tre (Franskan, Allehandasalongen och Sällskapets salong) ligger en våning ner. Utsedda värdar för branschspåren kommer guida dig på plats för att du ska hitta rätt lokal.
Under temadagen finns det tid till att mingla med lantbrukarkollegor men även de utställare som kommit till Ekodagarna. Detta görs främst under förmiddagsfikan och eftermiddagsfikan (se program).

Festmiddagen hålls även denna, i Stora Salen på våning 2. Fördrinken serveras från 19.00 och 19.30 sätter vi oss till bords. Fram till 23.00 kommer vi att äta gott, sjunga, underhållas, dela ut pris till Ekoböndernas ekobonde samt lyssna på live-musik innan vi flyttar ner en våning för att dansa och kunna mingla runt till tonerna av trubaduren fram till 01.00.

Torsdag 9 mars
Denna dag håller Ekologiska Lantbrukarna årsstämma, återigen i Stora Salen på våning 2 på Elite Stora Hotellet i Örebro.
Stämman drar igång vid 09.00 och avslutas cirka 14.00. Under stämmodagen kommer vi även kunna pausa för förmiddagsfika och senare, även lunch.

Hitta hit
Om du kommer med tåg till Örebro så är det enkelt och tar bara 10-15 minuter att gå till Elite Stora Hotellet. När du kommer ut från stationen står du på Östra Bangatan. Gå åt höger (söderut) på Östra Bangatan och sväng sedan in vänster på Olaigatan. När Olaigatan korsar Storgatan och du har Örebro Slott framför dig svänger du upp höger på Storgatan. Gå över bron över Svartån och finn Elite Stora Hotellet på din vänstra sida, nu på Drottninggatan 1.
Om du kommer med bil från Västerås; Sväng av E18 på Trafikplats 115 mot centrum via Östra Bangatan. Följ skyltning mot Slottet.
Kommer du söderifrån; Sväng av E18 vid Trafikplats 111 upp på Södra Infartsleden mot centrum och Slottet.

Parkering
Beroende på vart du kommer bo under konferensen så finns det lite olika alternativ på vart det finns parkering för dig som reser med bil. Om du bor på Elite Stora Hotellet så finns det parkeringshus för 250kr/dygn som du kan köpa i receptionen när du checkar in. Om det skulle vara fullt när du kommer så finns ett till parkeringshus precis runt hörnet som heter Kompassen. Även här kan man köpa dygnsbiljett. Denna parkering är låst nattetid, vilket kan vara bra att veta om man tänkt åka från Örebro sent på kvällen eller väldigt tidigt på morgonen (se mer exakta tider på plats). Annan parkering utomhus i anslutning till Elite är Hamnplan intill Slottet och Stortorget. På dessa parkeringar är det tim-parkering som gäller.

Tveka inte på att höra av dig om du har funderingar till mig på 0703 - 80 01 77 eller max.peterson@ekolantbruk.se

Vi ses i Örebro!

Bli medlem i Ekologiska Lantbrukarna


"Ekologiska Lantbrukarna påverkar politiken så att vi ekobönder kan få bättre ekonomi på gårdsnivå, därför är jag medlem."

Bengt Edsgård KRAV-grisbonde

KONTAKTA OSS

Ekologiska Lantbrukarnas kansli
nås på telefon 010-750 08 55 eller
via mail kansliet@ekolantbruk.se

TELEFONTIDER

Måndag: stängt
Tisdag: 8-12
Onsdag: 8-12
Torsdag: 8-12
Fredag: stängt

POSTADRESS

Ekologiska Lantbrukarna
C/o KRAV Ekonomisk förening
Box 1037
751 40 Uppsala

OBS ej paket!
Kontakta kansliet för
mer information.