MENY menu

4 mars

Webbinarium: Obehandlad dryckesmjölk

Eldrimner bjuder in till webbinarium!

Eldrimner erbjuder här en möjlighet att få kunskap kring metoder som kan användas för att säkerställa opastöriserad mjölks livsmedelssäkerhet och som testats i Eldrimners pilotprojekt under 2022–2023. Metoderna är beprövade och praktiseras av mjölkproducenter i Nordamerika och Europa. I Eldrimners pilotprojekt har dessa metoder testats och utvärderats på fem mjölkgårdar under ledning av veterinär och epidemiolog Catharina Berge. Dessa hygieniska produktionsmetoder är praktiskt genomförbara och kostnadseffektiva för mjölkproducenterna som i projektet också genomgick utbildning i allt från biosäkerhet till mjölkhygien. De upprättande en liknade riskanalys som HACCP och genomförde en mikrobiologisk provtagning av all mjölk vilken kan göras innan försäljning av mjölk för konsumtion obehandlad.

När: Måndag 4 mars kl. 15-15.45 + 15 min. frågestund
Var: Digitalt via Zoom, möteslänk skickas ca 1-2 dygn innan webbinariet
Anmälan: senast 1 mars
Med: Anna Catharina Berge, Berge Veterinary Consulting, Belgien och Birgitta Sundin, Branschansvarig mejeri och projektledare, Eldrimner

>> Läs mer & anmäl dig här senast 20/2

Bli medlem i Ekologiska Lantbrukarna


"Ekologiska Lantbrukarna påverkar politiken så att vi ekobönder kan få bättre ekonomi på gårdsnivå, därför är jag medlem."

Bengt Edsgård KRAV-grisbonde

KONTAKTA OSS

Ekologiska Lantbrukarnas kansli
nås på telefon 010-750 08 55 eller
via mail kansliet@ekolantbruk.se

TELEFONTIDER

Måndag: stängt
Tisdag: 8-12
Onsdag: 8-12
Torsdag: 8-12
Fredag: stängt

POSTADRESS

Ekologiska Lantbrukarna
C/o KRAV Ekonomisk förening
Box 1037
751 40 Uppsala

OBS ej paket!
Kontakta kansliet för
mer information.