MENY menu

29 november

Växa anordna en gråärtsträff

Välkomna på träff om odling av gråärt och andra baljväxter till humankonsumtion! På träffen fokuserar vi på ekologisk produktion men alla odlare är välkomna och har möjlighet att ställa frågor.

Plats: Växas driftplats i Falkenberg
Datum: 29 november 12:00 - 16:00
Anmälan: senast 22 november vi länken nedan
Kostnad: Kostnadsfritt

>> Länk till mer information och anmälan

Det är viktigt att möta den efterfrågan som finns på marknaden efter vegetabiliskt protein. Produktion av vegetabiliskt protein är en möjlighet för svenskt jordbruk! Idag importeras den största delen av de proteingrödor som går till humankonsumtion. Det är synd eftersom det finns stor potential att odla dessa grödor i Sverige!

Kom och lär dig mer om odling och hantering av gråärt och andra baljväxter till humankonsumtion. Ingrid Holmberg, växtodlingsrådgivare på Växa berättar om gråärtsodling. Nordisk Råvara och Kalmar Ölands Trädgårdsprodukter, de två största aktörerna inom baljväxter till humankonsumtion på den svenska marknaden berättar om sina verksamheter och om hur det fungerar att odla till dem. Du kommer även få höra odlare berätta om sina erfarenheter av gråärt.

Den här träffen är en del i ett projekt som genomförs av Växa Sverige för att undersöka möjligheterna med odling av ekologisk gråärt till humankonsumtion.

Varmt välkommen!

Bli medlem i Ekologiska Lantbrukarna


"Ekologiska Lantbrukarna påverkar politiken så att vi ekobönder kan få bättre ekonomi på gårdsnivå, därför är jag medlem."

Bengt Edsgård KRAV-grisbonde

KONTAKTA OSS

Ekologiska Lantbrukarnas kansli
nås på telefon 010-750 08 55 eller
via mail kansliet@ekolantbruk.se

TELEFONTIDER

Måndag: stängt
Tisdag: 8-12
Onsdag: 8-12
Torsdag: 8-12
Fredag: stängt

POSTADRESS

Ekologiska Lantbrukarna
C/o KRAV Ekonomisk förening
Box 1037
751 40 Uppsala