MENY menu

28 maj

Varmt välkommen till Hagby gård!

Hagby gård tillsammans med Ekologiska Lantbrukarna och Naturskyddsföreningen bjuder in till en dag på gården med fokus på biologisk mångfald. Hagby gård är ett ekologiskt lantbruk och har kor, får, höns och växtodling. På gården finns också en gårdsbutik. Under besöket får du chansen att lära dig mer om ekologiskt lantbruk, träffa djur, och titta på beteshagar och andra spännande miljöer!

När: Söndag 28/5 kl.11-15
Var: Hagby gård. Almunge-Hagby 237, 741 97 Almunge.
Hemsida: hagbygard.se, på hemsidan hittar du vägbeskrivning.

Program
Gården är öppen från kl.11 till kl.15. Under hela dagen kommer det att finnas möjlighet att hälsa på djuren, köpa fika, grilla och besöka gårdsbutiken.

Hela dagen: Gå tipspromenad, bygg bihotell och gör andra aktiviteter med Naturskyddsföreningens barn- och familjeverksamhet Natursnokarna.

12.00 & 14.00: Rundtur på gården och i betesmarkerna - Jozef Schimmel (Hagby gård) och Alexandra Holmgren (biolog) tar med er på guidad tur runt gården och i betesmarkerna.

13.00: För den fågelintresserade - Ornitolog Gunnar Lundström leder en guidad tur till gårdens våtmark för att titta på fåglar.

Mat och fika
Försäljning av fika och korv, men det går lika bra att ta med matsäck eller egen korv för grillning.

Har du frågor?
Det går bra att kontakta Emma Wallin på kansliet på Ekologiska Lantbrukarna via telefon: 073-358 64 16 eller mejl emma.wallin@ekolantbruk.se.

Besöket är kostnadsfritt och du behöver inte vara medlem!

Öppna gården är en del av projektet "Lantbruket och den biologiska mångfalden - folkbildning och dialog för ökad ekologisk konsumtion" som finansieras av Jordbruksverket inom ramen för livsmedelsstrategin.

Bli medlem i Ekologiska Lantbrukarna


"Ekologiska Lantbrukarna påverkar politiken så att vi ekobönder kan få bättre ekonomi på gårdsnivå, därför är jag medlem."

Bengt Edsgård KRAV-grisbonde

KONTAKTA OSS

Ekologiska Lantbrukarnas kansli
nås på telefon 010-750 08 55 eller
via mail kansliet@ekolantbruk.se

TELEFONTIDER

Måndag: stängt
Tisdag: 8-12
Onsdag: 8-12
Torsdag: 8-12
Fredag: stängt

POSTADRESS

Ekologiska Lantbrukarna
C/o KRAV Ekonomisk förening
Box 1037
751 40 Uppsala

OBS ej paket!
Kontakta kansliet för
mer information.