Är du intresserad av spannmålsodling och -förädling, av lokalt mjöl och hantverksbageri? Då är denna träff för dig! Lär dig mer om att driva kvarn, baka med lokalt mjöl och få möjlighet att nätverka med andra odlare och bagare!
DATUM: Tisdag 23 november
TID: kl. 10.00-14.00
PLATS: Häljegård, Holmnäs 46, Umeå
KOSTNAD: Lunch 110 kr betalas på plats, deltagandet i övrigt är kostnadsfritt. Ev behov av specialkost anges vid anmälan.
Anmälan snarast, dock senast 17 november:
Anmälan via e-post: benjamin.bollhoner@hushallningssallskapet.se eller sms 070-101 56 50
Under dagen lyssnar vi till Simon Axlycke som berättar om mjölnarhantverket på Kullens kvarn, hur de maler närodlat spannmål till olika mjöltyper, om samarbete med odlarna och om att sälja mjöl med mervärden. Simon är med via videolänk. Marqus Östin från Järna bageri finns på plats och kommer att berätta om erfarenheterna från att mala sitt eget mjöl i en stenkvarn i bageriet, om att använda kulturspannmål och om mjölets mervärden i slutprodukten.
Vi avslutar dagen med ett panelsamtal där vi fördjupar oss i de lokala möjligheterna för spannmålsförädling och diskuterar hur vi kan ta lärdomarna vidare och ta nästa steg på vägen till ett lokalproducerat mjöl.
Träffen arrangeras av Ekologiska Lantbrukarna Västerbotten och Hushållningssällskapet, projektet ”Västerbottens spannmål” finansieras av landsbygdsprogrammet och Region Västerbotten. Träffen är också en del av Ekobondens branschträffar som sker inom projektet "Ekobondens marknad" och finansieras inom ramen för den svenska livsmedelsstrategin.
"Ekologiska Lantbrukarna påverkar politiken så att vi ekobönder kan få bättre ekonomi på gårdsnivå, därför är jag medlem."
Bengt Edsgård KRAV-grisbonde
Ekologiska Lantbrukarnas kansli
nås på telefon 010-750 08 55 eller
via mail kansliet@ekolantbruk.se
Måndag: stängt
Tisdag: 8-12
Onsdag: 8-12
Torsdag: 8-12
Fredag: stängt
Ekologiska Lantbrukarna
C/o KRAV Ekonomisk förening
Box 1037
751 40 Uppsala
OBS ej paket!
Kontakta kansliet för
mer information.