MENY menu

14 oktober

Studiebesök på Tjörn

Studiebesök för ökad lönsamhet i ekologisk produktion!

NÄR: 14 oktober 9.00-15.00
VAR: Tjörn. Mer information kommer via e-post.
KOSTNAD: Kostnadsfritt.
ANMÄLAN: Sista anmälningsdag 9 oktober

>> Anmäl dig här via Länsstyrelsens hemsida

Vill du komma igång eller utöka din verksamhet? Detta är ett bra tillfälle att få ta del av andras erfarenheter inom produktion, förädling och försäljning! Vi besöker tre ekologiska lantbruksföretag på Tjörn.

Studiebesöket vänder sig till dig som är primärproducent eller förädlare av livsmedel. Vi besöker tre företag som är med i samarbetskedjan och varumärket Tjörnodlat. Det är Mölnebo odlingar, Mällby lantgård och Göran Samuelssons potatisodling. Därefter bjuder vi på lunch och får en presentation om möjligheterna med LEADER.

Vi får en rundvandring på företagen och ta del av hur deras företag har utvecklats. Under besöket kommer vi att diskutera produkter, förädling, samarbete, marknadsföring, försäljningskanaler och mycket mera.
På eftermiddagen pratar vi även om försäljningskanaler och tar upp frågan om det finns förutsättningar och möjligheter att starta en saluhall på Tjörn.

Om företagen
Mölnebo odlingar
Malin och Magnus Öhrn odlar grönsaker, örter och blommor som de sedan säljer i sin gårdsbutik och via REKO-ring på Tjörn. De har även självplock.
Mölnebo odlingarLänk till annan webbplats.

Mällby lantbruk
Familjen Karlsson har cirka 2000 ekologiska höns. De bedriver även sparris- och grönsaksodling. Äggen paketerar de själva och säljer dels från egen gård men även hos lokala mataffärer. De har även ett mindre glutenfritt gårdsbageri.
Mällby lantbrukLänk till annan webbplats.

Görans potatisodling
Göran Samuelsson har lång erfarenhet av att odla potatis och har varit med i Tjörnodlat från starten.

Övrig information
Vägbeskrivning och detaljerat program kommer via mail innan studiebesöken. Har du frågor är du välkommen att vända dig till Yvonne Norlen, 010-224 56 16, yvonne.norlen@lansstyrelsen.se

Bli medlem i Ekologiska Lantbrukarna


"Ekologiska Lantbrukarna påverkar politiken så att vi ekobönder kan få bättre ekonomi på gårdsnivå, därför är jag medlem."

Bengt Edsgård KRAV-grisbonde

KONTAKTA OSS

Ekologiska Lantbrukarnas kansli
nås på telefon 010-750 08 55 eller
via mail kansliet@ekolantbruk.se

TELEFONTIDER

Måndag: stängt
Tisdag: 8-12
Onsdag: 8-12
Torsdag: 8-12
Fredag: stängt

POSTADRESS

Ekologiska Lantbrukarna/LRF
Warfvinges väg 38
112 51 STOCKHOLM