MENY menu

29 juni

Borgeby Fältdagar 29-30 juni

Borgeby Fältdagar är lantbruksmässan i fält. Jordnära, fackmässa med tydlig inriktning på den professionella lantbrukaren.

När: Onsdag 29/6 kl 9 - 18 och Torsdag 30/6 kl 9 - 17
Var: Borgeby Kyrkväg, Bjärred

>> Anmäl dig här!

Under onsdagens program kl.15 bjuder Ekologiska Lantbrukarna och KRAV in till en aktuell diskussion med rådgivare och forskare Niels Andresen och lantbrukare Martin Ivarsson. Rubriken är "Slopad soja för bättre ekonomi och robusthet i ekomjölken - funkar det?" och baseras på serierepotaget (Ekologiskt Lantbruk) där praktiska försök har gjorts för att testa fasa ut koncentraten i några olika typer av ekologiska mjölkbesättningar. Fem ekologiska gårdar deltog och har under det senaste året testat att minska andelen inköpt koncentrat till förmån för bättre grovfoder och spannmål, idén är att kunna få bättre netto med marginellt minskad produktion. En produktion som dessutom blir mer robust för kriser i vår omvärld. Men hur har det funkat i praktiken? Vilken kvalitet på grovfoder behövs för att klara produktionen?

Ekologiska Lantbrukarna deltar med monter under hela mässan. Vill du hjälpa oss att bemanna vår monter? Välkommen att kontakta emelie.sundin@ekolantbruk.se

Bli medlem i Ekologiska Lantbrukarna


"Ekologiska Lantbrukarna påverkar politiken så att vi ekobönder kan få bättre ekonomi på gårdsnivå, därför är jag medlem."

Bengt Edsgård KRAV-grisbonde

KONTAKTA OSS

Ekologiska Lantbrukarnas kansli
nås på telefon 010-750 08 55 eller
via mail kansliet@ekolantbruk.se

TELEFONTIDER

Måndag: stängt
Tisdag: 8-12
Onsdag: 8-12
Torsdag: 8-12
Fredag: stängt

POSTADRESS

Ekologiska Lantbrukarna
C/o KRAV Ekonomisk förening
Box 1037
751 40 Uppsala