MENY menu

EKO-SEPTEMBER 2023

Bli eko-ambassadör!

Gillar du att snacka eko med konsumenter? Då är eko-ambassadör kanske något för dig!

Inom kampanjen EKO-september söker vi nu 20 nya eko-ambassadörer som vill kommunicera eko till konsumenter. Det kan handla om allt från öppen gård och studiebesök till bonde i butik eller temadagar i din gårdsbutik. På www.heltenkelteko.se kan du inspireras av tidigare aktiviteter, ditt engagemang och intresse styr innehållet!

Alla ambassadörer bjuds in till en uppstartsträff och utbildning som kommer ske 3 maj i Gröna Näringslivets hus i Stockholm. Resa och eventuellt boende i Stockholm betalar föreningen. Du kan även delta digitalt vid önskemål.

Som eko-ambassadör får du:
- Fördjupad kunskap
Vi går igenom vad forskningen säger om mervärden från den ekologiska produktionen och ger tips om lättillgänglig fakta och delar erfarenheter från möten med konsumenter.

- Praktiskt medieträning
Hur kan man möta journalister på ett bra sätt? Vad ska man tänka på under en intervju? I detta pass får du praktiskt medieträning i smågrupper där vi testar intervjusituationer och ger varandra feedback och råd.

- Material och trycksaker
Vi trycker upp och skickar det du behöver inför ditt evenemang, det kan bland annat vara flyers, t-shirts eller roll-ups. Kansliet hjälper också till med kommunikation och allmän stöttning!

Ersättning för ditt engagemang
EKO-september finansieras av Jordbruksverket inom ramen för livsmedelsstrategin. Du kan därför fakturera 3125 kr, ink. moms/heldagsevenemang och utbildning.

Liksom förra året söker vi också ambassadörer som vill ha fokus på sociala medier! Driver du kanske ett Instagram-konto för gården och vill nå fler kunder? Du får en utbildning i hur du kan utveckla ditt varumärke och kommunicera dina mervärden online!

Ansök genom att fylla i detta formulär:

Ansök till eko-ambassadör

Om du har frågor, kontakta projektledare Max Peterson på max.peterson@ekolantbruk.se eller 070 380 01 77

Bli medlem i Ekologiska Lantbrukarna


"Ekologiska Lantbrukarna påverkar politiken så att vi ekobönder kan få bättre ekonomi på gårdsnivå, därför är jag medlem."

Bengt Edsgård KRAV-grisbonde

KONTAKTA OSS

Ekologiska Lantbrukarnas kansli
nås på telefon 010-750 08 55 eller
via mail kansliet@ekolantbruk.se

TELEFONTIDER

Måndag: stängt
Tisdag: 8-12
Onsdag: 8-12
Torsdag: 8-12
Fredag: stängt

POSTADRESS

Ekologiska Lantbrukarna
C/o KRAV Ekonomisk förening
Box 1037
751 40 Uppsala

OBS ej paket!
Kontakta kansliet för
mer information.