28 oktober 2020. Igår utsågs Årets Bonde, en tävling med syfte att bidra till en ökad efterfrågan på hållbar mat och dryck från Sverige. I kategorin "Eko + innovation" vann Bokeslundsgården (Skåne) och Lilla Bjers (Gotland) toppade i kategorin "Frukt och grönt"! Så [...]
22 oktober 2020. EU:s jordbruksministrar och EU-parlamentet har antagit förhandlingspositioner om den gemensamma jordbrukspolitiken. Besluten kommuniceras som ambitionshöjningar avseende miljö och klimat, men Ekologiska Lantbrukarna menar att politiken kan göra mer [...]
15 oktober 2020. När offentliga verksamheter köper ekologiskt och KRAV-märkt ökar andelen svenskt producerade livsmedel. Ett tydligt exempel är Lunds kommun som i veckan tilldelats pris för hög andel ekologisk och svensk mat i sina skolor, äldreboenden och annan kommunal verksamhet.
13 oktober 2020. Ju mer kväve som pumpas in jordbruket, desto mer utsläpp av den mycket starka växthusgasen lustgas. Lustgasutsläppen har ökat oerhört mycket sedan 1980-talet och den stora boven är konstgödseln. Det visar en färsk studie som nyligen publicerades i [...]
2 oktober 2020. EKO-september har nått sitt slut för denna gång! Tillsammans med flera samarbetsorganisationer har Ekologiska Lantbrukarna under hela månaden spridit EKO-septembers budskap och bidragit till att öka kunskapen om ekologisk mat, hur den produceras och [...]