Kalender

18
AUG

Fältvandring äldre spannmålssorter

Gustafs, Dalarna
Widichs gård bjuder in till fältvandring med fokus på äldre spannmålsorter. Vi tittar på odlingar med nakenhavre (Lisbet), nakenkorn (Gengel), Dala lantvete, Midsommarråg, Vårråg (Petkus) och bovete. Det finns även 17 olika sorters potatis att studera.

Eftersom vi håller gårdscaféet öppet vill vi gärna att ni föranmäler ert deltagare.

Se mer om gården på http://widichs.se

Kontakt och anmälan till: Emil Nilzon, emil@widichs.se

Mer information
18
AUG

Öppen gård KRAV-grisar

Edsbergs gård, Värmland
I samband med Segerstad mat och konstrunda är det visning av KRAV-ekologiska grisar på Edsbergs gård. Hälsa på grisarna som går ute och bökar. Köp charkprodukter från gården. Passa även på att träffa distriktsaktiva i Ekologiska lantbrukarna Värmland.
Söndag 18 juli kll 11.00-16.00
Kontakt:
Bengt Edsgård, Edsbergs gård och Ordförande i EL Värmland
bengt.edsgard@gmail.com
070-832 03 55
28
AUG

Ekologiska framtidsdagen

Münchenbryggeriet, Stockholm
Välkommen till Ekologiska Framtidsdagen!

I år sätter Ekologiska Framtidsdagen fokus på den kommande kampanjen för ekologiska livsmedel – Eko-september – som med humor, värme och engagemang visar på mervärdena med den ekologiska maten.

Dagen inleds med en presentation av Michaël Wilde, hållbarhets- och kommunikationschef på EOSTA. Han kommer att berätta om hur ekologiskt bidrar till FN:s globala mål för hållbar utveckling.

På scen kommer lantbrukare tillsammans med forskare att prata om hur ekologiskt bidrar till biologisk mångfald, rent vatten, bördiga jordar, extra god djurhållning och naturligare mat. De får sällskap av matproducenter och representanter från dagligvaruhandeln som visar hur de ska delta i kampanjen.

Lunch och fika är signerad av Sébastien Boudet som också kommer att prata om varför han uteslutande arbetar med ekologiska och KRAV-märkta råvaror.

Under dagen kommer vi ge dig verktygen för att kommunicera vinsterna med ekologisk produktion och konsumtion.

Anmäl dig här: https://www.krav.se/anmalan-ekologiska-framtidsdagen-2019/?fbclid=IwAR2kN-2pFLpdH5QBtiZxFYoCoHTcz3sxNyijbApMYH2hxzRDyG9OhJxNgbI
29
AUG

Maxa ditt bete i ekologisk nötköttsproduktion

Sunnanheds Fjällkor, Sunnanhed
Under hösten 2019 bjuder Hushållningssällskapet tillsammans med Länsstyrelsen Dalarna in till två träffar där de fördjupar sig i hur man maximerar betet i ekologisk nötköttsproduktion.
Anmälan: Senast den 19 augusti till www.lansstyrelsen.se/dalarna

OBS! Raden datumet kan ändras utifrån väder och skörd är inte aktuell. Vi kommer att köra det datumet även om det ösregnar eller solen skiner.


Mer information
16
OKT

Betesdrift med helhetssyn och hållbara metoder

Falköping
Hushållningssällskapet bjuder in till resa med buss till Bältaregården utanför Falköping. Vi studerar, diskuterar och lär oss mer om Holistiskt planerad betesdrift.

Anmälan: senast den 20 september till Frida Hedin, 018-56 04 32, frida.hedin@hushallningssallskapet.se. Uppge specialkost.

Mer information