Kalender

28
AUG

Ekologiska framtidsdagen

Münchenbryggeriet, Stockholm
Välkommen till Ekologiska Framtidsdagen!

I år sätter Ekologiska Framtidsdagen fokus på den kommande kampanjen för ekologiska livsmedel – Eko-september – som med humor, värme och engagemang visar på mervärdena med den ekologiska maten.

Dagen inleds med en presentation av Michaël Wilde, hållbarhets- och kommunikationschef på EOSTA. Han kommer att berätta om hur ekologiskt bidrar till FN:s globala mål för hållbar utveckling.

På scen kommer lantbrukare tillsammans med forskare att prata om hur ekologiskt bidrar till biologisk mångfald, rent vatten, bördiga jordar, extra god djurhållning och naturligare mat. De får sällskap av matproducenter och representanter från dagligvaruhandeln som visar hur de ska delta i kampanjen.

Lunch och fika är signerad av Sébastien Boudet som också kommer att prata om varför han uteslutande arbetar med ekologiska och KRAV-märkta råvaror.

Under dagen kommer vi ge dig verktygen för att kommunicera vinsterna med ekologisk produktion och konsumtion.

Anmäl dig här: https://www.krav.se/anmalan-ekologiska-framtidsdagen-2019/?fbclid=IwAR2kN-2pFLpdH5QBtiZxFYoCoHTcz3sxNyijbApMYH2hxzRDyG9OhJxNgbI
29
AUG

Maxa ditt bete i ekologisk nötköttsproduktion

Sunnanheds Fjällkor, Sunnanhed
Under hösten 2019 bjuder Hushållningssällskapet tillsammans med Länsstyrelsen Dalarna in till två träffar där de fördjupar sig i hur man maximerar betet i ekologisk nötköttsproduktion.
Anmälan: Senast den 19 augusti till www.lansstyrelsen.se/dalarna

OBS! Raden datumet kan ändras utifrån väder och skörd är inte aktuell. Vi kommer att köra det datumet även om det ösregnar eller solen skiner.


Mer information
31
AUG

Landsbygdens sommarmöte 2019

Jönköping
Hushållningssällskapet anordnar populära Landsbygdens sommarmöte hos Ekologiska Lantbrukarna Jönköpings ordförande Kalle Sand. Dagen är en träff för såväl intresserad allmänhet som lantbrukare. I år arrangeras det på bröderna Sands gård Rickelstorp 1 mil norr om Eksjö. Gården har länge brukats ekologiskt och här kan du som vill veta mer om hur ekomaten produceras titta på kor, odlingar och maskiner. I Ekologiska Lantbrukarnas monter kan du träffa engagerade ekobönder och här finns kampanjen EKO-september med information om svensk ekomat och dess fördelar.

Kontakt:
Jenny Granefelt, ekoambassadör
070-899 07 92


Mer information
1
SEP

Öppen ekogård & solsafari på Nöbble Gård

Sydost
Välkommen till oss och träffa kalvar och kor. Kalmar Energi finns på plats och svarar på frågor om solparken.

Nöbbles lilla gårdsbutik är öppen med rapsolja honung och nötkött. Det kommer finnas Kaffe bulle mjölk till försäljning för den som är fikasugen.

När : 1 September
Kl: 12-15
Ingen föranmälan krävs.

En del av kampanjen EKO-september, läs mer på heltenkelteko.se

Kontakt:
Veronica Svenzén
070-626 52 26
6
SEP

Ekologiska pannkakor på Umeå smakfest

Rådhustorget, Umeå
Ekokock Ulrika Brydling steker pannkakor och pratar ekomat tillsammans med lokala ekobönder under Umeå smakfest. Provsmak till alla barn (och vuxna i mån av tillgång). En del av kampanjen Helt enkelt EKO.

Kl 12.30 - 13.15. Rådhustorget, Umeå.
Ingen föranmälan krävs.

Mer information
7
SEP

Ekorundan Skåne 7-8 september

Skåne
17 ekogårdar i hela Skåne håller öppen gård under två heldagar! Träffa ekobönder, klappa djuren och handla grönsaker, honung, köttlådor och allt däremellan. I år för första gången en del av den nationella kampanjen Helt enkelt EKO genom samarbete mellan arrangör Mossagården och Ekologiska Lantbrukarna.

Läs mer och ladda ner programmet på ekorundan.se
eller heltenkelteko.se/aktiviteter
7
SEP

Ekoodlare på Gotlands Skördefestival 7-8 september

Roma
Gotlands Ekologiska Odlare - Ekologiska Lantbrukarna Gotland - finns på plats och pratar ekomat under skördefesten i Roma den 7-8 september. Träffa lokala ekobönder och ta del av diskussionsmaterial från kampanjen Helt enkelt EKO.


Läs mer om skördefestivalen på http://gotlandsskordefestival.se/

Mer information
15
SEP

Öppen ekogård Bergsåkersgården

Västerbotten
Välkommen till Bergsåkersgården och Kräkångers ekogård. Naturskönt belägen vid Lövselefjärden.

Söndag 15 september kl. 12-15

Upplev allt detta:
Café
Gårdsbutiker
Presentation av gården och ekologisk produktion.
Ekosafari med traktor och skrinda. Visning av får och lamm och frilandsodling av grönsaker.
Tipsrunda för vuxna och barn.

En del av kampanjen EKO-september, läs mer på heltenkelteko.se

Ingen anmälan behövs.

Kontakt:
Regina Berg
regina.olofsson@hotmail.se
073-804 92 92
16
OKT

Betesdrift med helhetssyn och hållbara metoder

Falköping
Hushållningssällskapet bjuder in till resa med buss till Bältaregården utanför Falköping. Vi studerar, diskuterar och lär oss mer om Holistiskt planerad betesdrift.

Anmälan: senast den 20 september till Frida Hedin, 018-56 04 32, frida.hedin@hushallningssallskapet.se. Uppge specialkost.

Mer information