Kalender

20
JUL

Öppen Gård på Klambylid

Vollsjö
Öppen Gård på Klambylid

Den: 20 juli 2019
Tid: 10.00 – 16.00
Var: Brandstadvägen 429, 275 67 Vollsjö
Vid frågor ring Rickard Nilsson 070–3688507

Aktiviteter:
• Hoppa i halm
• Grissafari med traktor o vagn ute bland våra KRAV- utegrisar
• Tipsrunda
• Försäljning av fika
• Mille Majaz vänner, loppis
• Visning av vår solpanelsanläggning mellan kl. 10.00 – 14.00 av EnergiEngagemang.

Välkomna!

Mer information
28
JUL

Sommarmöte Billinge Gård

Billingevägen 20, Norrtälje
Uppodlarna och Upplandsbondens bjuder in till Sommarmöte söndagen den 28 juli på Billinge Gård.

Program
11.00 Samling på gården där Annette och Jacob Gustawson hälsar oss välkomna och presenterar gården med mjölkproduktion, mejeri, gårdsbutik, växtodling, nygrävd damm med mera.

12.00 Bjuder Upplandsbondens på lunch med grillat. Uppodlarna ordnar kaffe med tilltugg. Till kaffet serveras också aktuella nyheter från båda föreningarna.

13.30 Rundvandring på Billinge med fokus på nya dammen och vallodling. Jacob G, ordförande i Upplands vallodlarförening, guidar.

14.30 Gemensam bilfärd till granngården Eke där fina naturbetesmarker finns. Karin Broström guidar i hagarna och pratar om flora och biologisk mångfald.

Mer information
1
AUG

Nordisk Folkriksdag 1-4 aug

Ljunkile
Välkommen till Nordisk Folkriksdag där årets huvudtema är Småbrukarnas roll i framtidens nordiska livsmedelsförsörjning mot bakgrund av FN:s globala hållbarhetsmål.

Anmälan förläng till den 25 juni!

Mer information
5
AUG

Sommarträff hos familjen Östlund på Källsprångs Gård

Åsbro, Örebro
Ekologiska Lantbrukarna och Länsstyrelsen i Örebro län bjuder in till sommarträff måndagen hos familjen Östlund på Källsprångs Gård, Åsbro.

Vi får även ett föredrag om jordhälsa av Hannah Williams, Hushållningssällskapet Skåne, möjlighet att titta i grävda gropar, och diskutera jordhälsa i allmänhet.

Tid: Måndag den 5 augusti, kl. 14.00

Adress: Källsprångs Gård, 694 96 Åsbro

Ekologiska Lantbrukarna bjuder sedan medlemmar på kvällsmat vid 18-tiden och vi siktar på grillat.

Anmäl ditt deltagande så att mängden mat kan beräknas till: Mårten Wittvången, 070 - 288 22 88, Mårten Wittvången

Mer information
14
AUG

Sommarträff hos Anders och Karin Ericson, Kälen, Krokom.

Kälen, Krokom
Anders och Karin driver släktgården som funnits i familjen 200 år. De har mjölkproduktion med kor och getter. Foderstaten är till stor del baserad på torrhö. Gårdsmejeri med vidareförädling av mjölken från gårdens kor och getter till ost, mese, yoghurt med mera. Ostarna lagras i husets stenkällare.

Liten ostprovning av gårdens sortiment.
Ta med egen fikakorg.

Samarrangemang mellan Länsstyrelsen och Ekologiska lantbrukarna. Anmäl senast den 13 augusti till hanna.appelros@lansstyrelsen.se eller sms 070-3953349. Mobil till Karin 070-2568006."

Välkomna!

Mer information
28
AUG

Ekologiska framtidsdagen

Münchenbryggeriet, Stockholm
Välkommen till Ekologiska Framtidsdagen!

I år sätter Ekologiska Framtidsdagen fokus på den kommande kampanjen för ekologiska livsmedel – Eko-september – som med humor, värme och engagemang visar på mervärdena med den ekologiska maten.

Dagen inleds med en presentation av Michaël Wilde, hållbarhets- och kommunikationschef på EOSTA. Han kommer att berätta om hur ekologiskt bidrar till FN:s globala mål för hållbar utveckling.

På scen kommer lantbrukare tillsammans med forskare att prata om hur ekologiskt bidrar till biologisk mångfald, rent vatten, bördiga jordar, extra god djurhållning och naturligare mat. De får sällskap av matproducenter och representanter från dagligvaruhandeln som visar hur de ska delta i kampanjen.

Lunch och fika är signerad av Sébastien Boudet som också kommer att prata om varför han uteslutande arbetar med ekologiska och KRAV-märkta råvaror.

Under dagen kommer vi ge dig verktygen för att kommunicera vinsterna med ekologisk produktion och konsumtion.

Anmäl dig här: https://www.krav.se/anmalan-ekologiska-framtidsdagen-2019/?fbclid=IwAR2kN-2pFLpdH5QBtiZxFYoCoHTcz3sxNyijbApMYH2hxzRDyG9OhJxNgbI