MENY menu

23 september

EKO-dag på Gotland

Den 23 september anordnas årets EKO-dag, med tema självförsörjning. Följ med länsstyrelsen och KRAV till Mickelgårds i När och lär dig om hur de arbetar med ekologisk produktion av bland annat Gotlandslins. Inom tio år ska en tredjedel av den svenska jordbruksmarken brukas ekologiskt. Samtidigt minskade den ekologiska odlingen på flera håll i landet under förra året. För att uppmärksamma ekologisk produktion och få fler gårdar att ställa om anordnar länsstyrelser runtom i landet en eko-dag den 23 september.

NÄR: 23 september kl. 09.30 – 12.30
VAR: När Mickelgårds 395 (samling på gårdsplan)
KOSTNAD: Kostnadsfritt.
ANMÄLAN: Sista anmälningsdag 21 sep

>> Anmäl dig här via Länsstyrelsens hemsida

Dagens innehåll
Inom länsstyrelsens projekt ”Ekologisk produktion” kommer vi att besöka Mickelgårds i När där Mari och Jörgen visar och berättar om hur de arbetar, framförallt om sin odling av Gotlandslins. Då baljväxter är kväveupptagare behöver man inte tillföra gödsel på dessa odlingar, vilket ger minskat gödselbehov för gården som helhet. Åsa Orrö och Lina Larsson från KRAV kommer att berätta om hur ekologisk produktion kan bidra till ökad självförsörjning samt om hur KRAV arbetar för att öka efterfrågan på ekologiska produkter.

Praktisk information
Vi samlas klockan 09.30 på gårdsplanen vid När Mickelsgårds 395.

Under dagen kommer länsstyrelsen att bjuda på fika. Har du behov av specialkost kan du kontakta Cecilia Palmén via e-post: cecilia.palmen@lansstyrelsen.se eller telefon: 010 223 92 25.

Vi kommer till stor del att vara inomhus men det blir även en del rundvandring ute, så kläder efter väder rekommenderas.

Bli medlem i Ekologiska Lantbrukarna


"Ekologiska Lantbrukarna påverkar politiken så att vi ekobönder kan få bättre ekonomi på gårdsnivå, därför är jag medlem."

Bengt Edsgård KRAV-grisbonde

KONTAKTA OSS

Ekologiska Lantbrukarnas kansli
nås på telefon 010-750 08 55 eller
via mail kansliet@ekolantbruk.se

TELEFONTIDER

Måndag: stängt
Tisdag: 8-12
Onsdag: 8-12
Torsdag: 8-12
Fredag: stängt

POSTADRESS

Ekologiska Lantbrukarna/LRF
Warfvinges väg 38
112 51 STOCKHOLM