Kalender

27
MAJ

Välkommen till nätverk för odlings- & restaurangbranschen

Under Tallarna, Rönnvägen 25, 153 30 Järna
Välkommen till premiären av nätverket Rundan den 27 maj, ett nätverk för odlings- och restaurangbranschen i Mälardalsregionen!

Vilka tankesätt behövs för att goda samarbeten ska fungera? Hur ser planeringen och kontakten ut mellan odlare och restauranger? Hur kan fler restauranger köpa lokala råvaror direkt från odlare?

På Rundans första träff ska vi:
❏ Skapa synergier mellan representanter från odlings- och restaurangbranschen, där förståelse, kunskap och relation stärks för ökade affärssamarbeten.
❏ Lyssna till kockar och odlare som redan är i samarbeten.
❏ Undersöka teman för framtida nätverksträffar

Praktisk information
När: måndag 27 maj 2019, kl. 09.00-11.45 + lunch för den som vill fram till kl. 12.30.
Var: Under Tallarna, Rönnvägen 25, 153 30 Järna
Pris: Nätverksträffen är kostnadsfri, fika och lunch ingår.
Anmälan
Fyll i formuläret via länken för anmälan: https://tinyurl.com/y3gfv664
Sista anmälningsdag är 10 maj. Begränsat antal platser.

Mer information
12
JUN

Kvarndag vid Gissleberga kvarn.

Gissleberga Kvarn, Svalöv
Är du odlare, bagare eller mjölnare som vill lära dig mer om brödets viktigaste ingrediens, mjölet? Eller vill du starta en kvarn och bli mjölnare?

Kom på Eldrimners kvarndag så får du se hur säden växer i fält samt hur kvarnen fungerar. Du får se hur en modern hantverksmjölnare arbetar för att ta fram produkter till hantverksbageriet.

Den 12 juni besöker vi Gissleberga kvarn i Skåne där vi får träffa Bengt Nybergh som är femte generationens mjölnare. Vi besöker också en av odlarna som levererar spannmål till kvarnen. Till lunch får vi smaka bröd med mjöl från kvarnen.

Tid: 09:00-14:00
Plats: Gissleberga Kvarn, Svalöv, Skåne
Kontakt: 0737-510331 eller bengt@limabackakvarn.se
Lunch: Enklare lunch ingår i priset.
Arbetskläder: I kvarnen är det lämpligt med rena, oömma kläder och på fältet är det bra att ha med ett par stövlar eller liknande.

Mer information
18
JUN

Slätte ekodag

Töreboda
Norra Europas största dag för ekologisk odling genomförs 2019 den 18 juni på Slätte gård i Töreboda. Det är begränsat antal platser så anmäl dig redan nu! Bland annat kommer några av Europas främsta jordexperter att vara på plats.

Du träffar Ekologiska Lantbrukarna i entrén, vid fikat och i monter nr 3 centralt på innergården! Kom och prata påverkan för ekobonden med oss!

Dagen är en utbildnings- och kontaktdag för proffs- och produktionslantbrukare i både ekologisk och konventionell produktion men med utgångspunkt i det ekologiska lantbruket. Alla grödor som visas under dagen är KRAV-certifierade.

Mer information